• 1
 • 2
 • 3
 • 4

Evenimente

СНПЧ А7 Ульяновск, обзоры принтеров и МФУ

Rezultat director adjunct


Rezultat selectie dosare, director adjunct, grad II(S)


Rezultat referent artistic


Muncitor calificat

Referent artistic


Contabil sef

Contabil sef interviu


Rezultatele concursurilor din data de 2.07.2019


ANUNȚ PRIVIND CONCURSUL ORGANIZAT PENTRU OCUPAREA FUNCȚIEI DE MANAGER LA CENTRUL JUDEȚEAN DE CULTURĂ ȘI CREAȚIE CĂLĂRAȘI


REZULTATUL PROBEI SCRISE LA CONCURSUL PENTRU OCUPAREA POSTULUI CONTRACTUAL VACANT


REZULTATUL SELECTIEI DOSARELOR PRIVIND CONCURSUL ORGANIZAT


 CONCURS PENTRU OCUPAREA PE PERIOADĂ NEDETERMINATĂ A POSTURILOR VACANTE - 4.06.2019


 CONCURS PENTRU OCUPAREA PE PERIOADĂ NEDETERMINATĂ A POSTURILOR VACANTE
 


 FESTIVAL - CONCURS NAȚIONAL DE INTERPRETARE

A MUZICII UȘOARE ROMÂNEȘTI

EDIȚIA 31. 17 - 19 MAI 2019

(revenim cu detalii)


CONCURS PENTRU OCUPAREA PE PERIOADĂ NEDETERMINATĂ,

A  POSTURILOR VACANTE  DE PERSONAL CONTRACTUAL 

 

 


REZULTAT FINAL - MUNCITOR CALIFICAT (INSTRUMENTIST) 


REZULTATE PRESELECTIE CHITARA DUNARII - EDITIA 2018 


REZULTAT FINAL CONCURS MUNCITOR CALIFICAT (LĂCĂTUȘ MECANIC) 


REZULTAT CONCURS MUNCITOR CALIFICAT (LĂCĂTUȘ MECANIC) 


REZULTATE SELECTIE DOSARE 6 NOIEMBRIE 2018 


REZULTATE SELECTIE DOSARE 5 NOIEMBRIE 2018 


 REZULTATE SELECTIE DOSARE 30 OCTOMBRIE 2018CENTRUL  JUDEŢEAN  DE CULTURĂ SI CREAȚIE  CĂLĂRAŞI  ORGANIZEAZĂ CONCURS PENTRU OCUPAREA PE PERIOADĂ NEDETERMINATĂ/DETERMINATĂ,

A  POSTURILOR VACANTE DE PERSONAL CONTRACTUAL 

detalii


LUNA DRAMATURGIEI ROMÂNEȘTI

 În luna octombrie, sub sloganul „Sărbătorește românește”, Centrul  Județean de Cultură și Creație Călărași alături de Teatrul Dramaturgilor Români va desfășura proiectul „LUNA DRAMATURGIEI ROMÂNEȘTI, cu susținerea Consiliului Județean Călărași.

 

Proiectul debutează în data de 9 octombrie 2018, cu piesa de teatru „Autorul e în sală, de Ion Băieșu, în regia lui Dan Tudor.

Distribuție – Dan Tudor, Marius Drogeanu, Mihaela Teleoacă, Tudorel Filimon, Corina Dănilă, Laura Cosoi, Adrian Anghel, Irina Ungureanu, Luana Lute și Vlad Vîlciu.

Sinopsis:

Ce se întâmplă când vedeta teatrului nu e în cabină la ora spectacolului de gală? „Autorul e în sală” este o comedie neobișnuită despre un bărbat ghinionist și o divă care își caută fericirea. O poveste prezentă în teatru și în afara lui.

 

Miercuri, 17 octombrie 2018 - piesa de teatru „Călătoarea și Shakespeare, de Lucia Verona, în regia Ruxandrei Bălașu.

Distribuție – Monica Davidescu/ Ruxandra Bălașu, Marius Bodochi, Pavel Bârsan, Dana Voicu, Gabriel Costan, Alexandru Făiniși, Claudia Dionise, Alexandra Gabriela Niță și Alexandru Mandu.

  Sinopsis:

O femeie a zilelor noastre trăiește un moment unic: întâlnirea cu cel mai mare dramaturg al lumii, apărut ca prin magie pe o scenă contemporană.

 

Marți, 23 octombrie 2018 - piesa de teatru „Infractorii, de Ana Maria Bamberger, în regia lui Dan Tudor.

Distribuție – Ada Navrot și Dan Tudor.

Sinopsis:

„Infractorii”, o comedie care face haz de necaz.

Ce-ai face dacă un incendiu a distrus tot ce aveai, asigurarea nu plătește, banca refuză să-ți acorde credit și soția te anunță că familia se va mări curând? Și – dacă asta face din tine un… „infractor”?

 

Marți, 30 octombrie 2018 - piesa de teatru „Dona Juana, de Anca Visdei, în regia lui Radu Gheorghe.

Distribuție – Cătălina Mustață,  Angela Ioan, Radu Gheorghe, Dan Profir, Daniel Vișan, Alexandru Nagy și Răzvan Popa.

Sinopsis:

Piesa Dona Juana este încă o încercare de a responsabiliza ambele sexe, masculin și feminin, în demersul lor comun, liber consimțit, de a se dărui unul altuia din toată inima și din toate punctele de vedere.

Spectacolele de teatru vor avea loc în sala „Barbu Știrbei”, începând cu ora 18.00.

Relații și rezervări la numărul de telefon : 0242.314.925.

 


Proiectul de educație prin artă

7 ZILE - 7 ARTE

1 - 7 octombrie 2018

În săptămâna dedicată educației, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași va derula proiectul „7 ZILE - 7 ARTE”, având motto-ul „Shakespeare a creat lumea în șapte zile”.

Pornind de la conceptul că arta nu modelează doar conduitele, ci oferă o diversificare a trăirilor personale, stimulând dezvoltarea inteligenței emoționale, empatia și abilitățile de comunicare, proiectul 7 zile 7 arte încearcă să atragă și să implice cât mai mulți călărășeni, de la preșcolari până la seniori, atât pe scenă cât și în sală, pentru că a exclude arta din educația unui copil este sinonim cu a exclude educația din creșterea unui copil.

Programul proiectului:

 Luni, 1 octombrie 2018 -„Artă tradițională”

 - ora 18:00, la sala Barbu Știrbei - Spectacolul folcloric „NU UITA CĂ EȘTI ROMÂNsusținut de Ansamblul folcloric„Macii Bărăganului” din Ciocănești

și Ansamblul folcloric  „Bărăganul” al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, invitat special Dinu Iancu Sălăjanu.

 

Marți, 2 octombrie - „Artă muzicală”

 - „PARADIS ÎN CULORI” - în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași

va avea loc expoziția „PARADIS” a artistului plastic Marian Ionescu;

ora 18:00, la sala Barbu Știrbei va avea loc lansarea CD-ului și concertul formației Direcția 5.

 

Miercuri, 3 octombrie - „Artă coregrafică”

 - ora 10:00, la sala Barbu Știrbei va avea loc spectacolul „FRUMOASA ȘI BESTIA” - Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța.

Regia și coregrafia: Horațiu Cherecheș, scenografia: Natalia Cherecheș.

  

Joi, 4 octombrie - „Artă teatrală”

 - ora 10:00, la sala Barbu Știrbei - spectacolul  Teatrului de Păpuși Brăila „GULIVER ÎN ȚARA PITICILOR”.  

ora 18:00, la sala Barbu Știrbei - piesa de teatru „O AFACERE RUSEASCĂ”, după A.P.Cehov.

Din distribuție fac parte actorii:Anca Sigartău, Marius Bodochi, Ion Chelaru, Rodica Ionescu, Mihai Cuciumeanu.  

  

 Vineri, 5 octombrie - „Artă cinematografică”

 - ora 10:30, la Cinema 3D/2D Călărași, va avea loc proiecția filmului pentru copii „STRADA SPERANȚEI” - 3D(variantă dublată)

 - ora 18:00, la Cinema 3D/2D Călărași, va fi lansat filmul „SECRETUL FERICIRII”, cu participarea regizorului și actorului Vlad Zamfirescu

și a producătorului de film Cristina Dobrițoiu.

 

Sâmbătă, 6 octombrie - „Artă plastică”

 -ora 11:00, în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași va avea loc  expoziția și atelierul de modelaj „PERSONAJE, PERSONAJE, PERSONAJE...”

                 

 Duminică, 7 octombrie -„Artă gastronomică”

 Cea de-a șaptea zi a proiectului se adresează studiului relației dintre cultură și alimentație.

-ora 10:00,  platoul din fața Centrului Județean de Cultură și Creație CălărașiCOMUNICAT DE PRESĂ 

Deși ultimele acorduri muzicale ale Festivalului Internațional de Folclor ”Hora Mare” – 2018 s-au stins de câteva zile, ecourile pozitive ale manifestării ajunsă la cea de-a XXVI-a ediție nu încetează să vină. De altfel, evenimentul, ce a avut loc în perioada 11 – 15 august, s-a bucurat, pe tot parcursul momentelor artistice  desfășurate pe scena din Parcul Dumbrava,  de aprecierea publicului, numărul mare de călărășeni prezenți în toate serile de spectacol demonstrând faptul că oamenii iubesc folclorul de calitate și tradițiile populare.  În același context, manifestarea folclorică de la Călărași a atras, după fiecare seară de reprezentație, o serie de comentarii laudative, dar și felicitări numeroase pe rețelele de socializare.  

În opinia specialiștilor de gen, ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor ”HORA MARE” a fost catalogată ca fiind una spectaculoasă, plină de culoare și muzică de calitate. Aceasta pentru că  organizatorii, Consiliul Județean Călărași prin Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, și-au unit eforturile și, alături de țările ce au răspuns invitației la eveniment cu momente folclorice reprezentative,   pentru prima dată la Călărași, pe scena din ”Dumbrava” au evoluat Orchestra ”Lăutarii” de la Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros, Ansamblul folcloric ”FLUIERAȘUL” din Republica Moldova,  dar și binecunoscutul Ansamblu  ”Larisa și Marin Barbu”  care, printr-un program de excepție, au făcut ca Seara Românească dedicată Centenarului Marii Uniri să fie una gustată din plin de publicul prezent duminică, 12 august în parcul călărășean. 

 De altfel, însuși maestrul Nicolae Botgros, dirijorul Orchestrei  ”Lăutarii” de la Chișinău a punctat, în câteva cuvinte simple, importanța festivalului călărășean apreciind că acesta a fost: "Un festival al prieteniei, al obiceiurilor păstrate cu sfințenie și al folclorului în stare pură."

Cuvinte de apreciere la adresa organizării Festivalului Internațional ”Hora Mare” de anul acesta a avut și președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță care a declarat: ”O ediție care a debutat spectaculos și pentru care felicit participanții, organizatorii și partenerii acestora", șeful județului, adăugând că "Hora Mare înseamnă și obiceiul românesc păstrat și oferit, prin joc și cânt, generațiilor tinere”.

Meritul pentru organizarea în cele mai bune condiții a festivalului folcloric din acest an revine unei echipe de profesioniști  care, prin pasiunea și devotamentul de care au dat dovadă, au pus umărul la reușita acestui eveniment. Aici trebuie să punctăm faptul că, anul acesta Festivalul Internațional HORA MARE a beneficiat de participarea  unor  oameni de înaltă calitate artistică, oameni cu cariere importante în spate.

Frumoasa  prezentatoare a festivalului de la Călărași, Miruna Ionescu este absolventă UNATC București, secția Artele Spectacolului de Teatru și a mărturisit că s-a îndrăgostit de folclor încă de la vârsta de șapte ani, atunci când a debutat pe micul ecran la emisiunea ”Tezaur Folcloric”. Pe parcursul anilor, cu fiecare cântec pe care l-a învățat, cu fiecare întâlnire cu publicul tânăra interpretă s-a simțit atrasă de folclor și de tradițiile populare, transmițând mai departe în spectacolele susținute elemente ale spiritualității românești. După terminarea cursurilor Liceului de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești, secția canto popular, Miruna s-a înscris la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, secția Artele Spectacolului de Teatru, specializarea actorie, unde a fost șefă de promoție. Obișnuită deja cu munca din fața, dar și din spatele camerei de filmat, din anul al II-lea de facultate, Miruna a început colaborarea cu Televiziunea Română pentru emisiunea „Dincolo de cântec”, alături de producătoarea Maria Tănase Marin, apoi a devenit prezentatoarea emisiunii Popasuri folclorice.

”Este un festival care și-a pus amprenta atât pe municipiul Călărași, dar și pe întreg județul Călărași, asta și pentru că deja discutăm despre un brand la nivel național, european și mondial, cunoscut în rândurile tuturor folcloriștilor din întreaga lume”, a spus pe scena festivalului de folclor de la Călărași, prezentatorul Ionuț Dulgheriu. De profesie actor, dar și solist, Ionuț Dulgheriu este și om de radio însă, graţie vocii sale inconfundabile a fost solicitat şi a prezentat diferite evenimente culturale.  A studiat artele spectacolului, actorie şi Artele spectacolului Music Hall la Universitatea Ovidius Constanţa, a fost colaborator la Teatrul Fantasio și redactor știri la Antena1, în prezent este redactor muzical la Radio Doina și Sky și asistent Universitar la Facultatea de Arte Constanța.

Afișul Festivalului Internațional de Folclor ”Hora Mare” a beneficiat anul acesta de talentul și specializarea lui Răzvan Clondir, absolvent al Facultății de Arte Decorative și Design al Academiei Naționale de Arte București, actuala Universitate Națională de Arte București (UNArte), promoția 2000. Specializarea absolvită de Răzvan este design. Încă de la început Răzvan Clondir a promovat și a dezvoltat nevoia de design prin proiectele pe care le-a realizat, de la afișe la interioare private sau publice sau prin intermediul articolelor de presă pe care le-a scris pe tema designului, al comunicarii și al esteticii în spațiul urban. Din anul 2011 este doctorand în cadrul Școlii doctorale a UNArte București și profesor asociat al Facultății de Arte Decorative și Design, specializarea Design Ambiental. Răzvan scrie articole despre design, educație și noile tehnologii, publicate la diverse conferințe naționale și internaționale, participarea sa la un concurs de design grafic i-a adus în palmares o mențiune în Japonia.

 

MANAGER,

Mihaela PETROVICI


 

HoraMare2018


 


 REZULTAT  FINAL  PENTRU OCUPARE  POST REFERENT  IA (M)


 REZULTAT FINAL PENTRU OCUPARE POST CONSILIER JURIDIC I (S)


REZULTAT FINAL PENTRU OCUPARE POST CONTABIL ȘEF, GRAD II (S)


REZULTAT PENTRU OCUPARE POST

CONSILIER JURIDIC IA (S)


REZULTAT CONTESTAȚII


ANUNȚ REFERITOR CONCURS OCUPARE POST CONTRACTUAL VACANT

Referent I A(M), Compartimentul Financiar Contabil, Buget


REZULTAT SELECȚIE DOSARECENTRUL JUDEŢEAN DE CULTURĂ SI CREAȚIE CĂLĂRAŞI ORGANIZEAZĂ

 
CONCURS PENTRU OCUPAREA PE PERIOADĂ NEDETERMINATĂ,
 
A POSTURILOR VACANTE DE PERSONAL CONTRACTUAL, DUPĂ CUM URMEAZĂ:

 

  1. Contabil şef, grad II (S) – 1 post
  2. Consilier juridic IA (S), Compartimentul Juridic – 1 post
  3. - Referent I A(M), Compartimentul Financiar Contabil, Buget – 1 post
 

Centrul Judeţean de Cultură si Creaţie Călăraşi este o instituţie publică de cultură, cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii şi din alocaţii de la bugetul local, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Călăraşi, având sediul în municipiul Călăraşi, B- dul 1 Decembrie 1918 nr. 1, judeţul Călăraşi.

 

Scop si obiect de activitate

Centrul iniţiază şi desfasoară proiecte şi programe culturale în domeniul educaţiei permanente şi al culturii tradiţionale, urmărind cu consecvenţă:

 • Principiul protejării patrimoniului cultural Judeţean.
 • Cercetarea stadiului actual al tradiţiilor şi al creaţiei populare specifice fiecărei zone etnofolclorice a judeţului;
 • Protejarea şi tezaurizarea valorilor reprezentative ale creaţiei populare contemporane, constituind banca de date şi valori;
 • Coordonarea metodologică a activităţii aşezămintelor culturale la nivel judeţean, respectiv cămine culturale, case de cultură, universitaţi populare;
 • Elaborarea unor programe de valorificare a tradiţiilor locale şi stimularea creativităţii în toate genurile artei interpretative neprofesioniste;
 • Elaborarea unor proiecte atractive şi utile de educaţie permanentă;
 • Conservarea si transmiterea valorilor morale, artistice şi tehnice ale comunitaţii locale, precum şi ale patrimoniului cultural naţional şi universal;
 • Păstrarea şi cultivarea specificului zonal;
 • Stimularea creativităţii şi talentului;
 • Cultivarea valorilor şi autenticităţii creaţiei populare contemporane şi artei interpretative neprofesioniste în toate genurile – muzica, coregrafie, teatru etc;
 • Desfăşurarea unor programe adecvate intereselor şi preocupărilor locuitorilor, de petrecere a timpului liber, valorificând si obiceiurile tradiţionale din comunitatea respectivă;
 • Dezvoltarea schimburilor culturale pe plan judeţean, naţional si internaţional.

 

 

Structura organizatorică

 

 • Consiliul de administraţie:

 

       Mihaela PETROVICI- Manager

 

 • Compartiment cercetare-conservare si promovare a culturii tradiţionale;
 • Compartiment de pregătire şi perfecţionare artistică, promovare culturală si spectacole;
 • Compartiment resurse umane şi salarizare;
 • Compartiment financiar-contabil;
 • Compartimentul administrativ.

 

Filmele lunii

Comunicate

Atelier de traditii pascale

Miercuri, 28 martie 2018 

atelier pascal


Joi. 29 martie 2018

ora 1800

Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena (Volna)

florii2018


Marți, 27 martie 2018, ora 1900

Sala”Barbu Știrbei” a C.J.C.C. Călărași

variatiuni


„Tu ești primăvara mea” 

Sâmbătă, 24 martie 2018,  ora 1900

Sala”Barbu Știrbei” a C.J.C.C. Călărași

fuego


„De Dragobete, creează, oferă, iubește!”

24 februarie 2018

dragobete


 Festivalul de film Cine Junior Călărași

17 si 24 februarie, 3 martie 2018 

tenarisjunior


Manifestari culturale ocazionate de sarbatorirea

ZILEI UNIRII- ora 11.00/ sala "Barbu Stirbei"
(1859- 2018)

unirea


STELE ale MUZICII- 21 decembrie 2017

Concertul de colinde și cântece de iarnă, susținut de Grupul Vocifera, finaliști ai concursului „X Factor sub numele de „Art Bravissimo

stele


 

 povesti de iarna


Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași vă așteaptă duminică, 3 decembrie 2017, ora 18:00, să-l redescoperiți pe îndrăgitul artist FUEGO

testament


Eveniment aniversar la Calarasi

"NOTTARA 70"

tango

 


 Eveniment aniversar la Calarasi

"NOTTARA 70"

vizitatorul

 


 Eveniment aniversar la Calarasi

"NOTTARA 70"

relativ


Eveniment aniversar la Calarasi

"NOTTARA 70"

bannerburlaci


Filmul de lung metraj - „Octav”

Vineri, 3 noiembrie 2017, la Cinema 3D/ 2D, începând cu ora 1900

octav


 Miercuri, 25 octombrie 2017, ora 1900

sala "Barbu Stirbei"

sofer 


Filmul de lung metraj - „Octav”

6 octombrie 2017

vineri 2

 


Joi, 5 octombrie 2017

"Arta coregrafica"

joi

 


Miercuri, 4 octombrie 2017,

educație prin artă, cu „Arta muzicală”

best 2

 


Spectacolul de teatru - 7 dintr-o lovitură

3 octombrie 2017

marti 2


Musical pentru copii - „Cenușăreasa”

3 octombrie 2017 

marti  


‘’Artă tradițională’’

2 octombrie 2017

luni


Proiectul ‘’7 ZILE - 7 ARTE’’2 - 8 octombrie 2017

saptearte

saptearte 2 


Proiectul cultural „Noaptea albă a muzicii folk”

29 septembrie 2017,

începând cu ora 2000 in Parcul Dumbrava

noaptealba


 Festivalul Internaţional de Folclor „HORA MARE”

ediţia a XXV-a, 12 - 15 August 2017

horamare2017 


Festivalul national de creatie si interpretare

"Mamaia Copiilor" 

7- 16 iulie 2017

afismamaia

 


Evenimentul „Reuniune Corală”

30 iunie - 1 iulie 2017

afiscoral


 

cinelatino6


Evenimentul umanitar Eu vreau să donez! iar ”Eu când vreau să fluier, fluier!”

14 iunie 2017, ora 1930

euvreausadonez


Reprogramare spectacolul de teatru in 19 iunie, ora 1800,

”O scrisoare pierdută”, de I.L. Caragiale

Teatrul METROPOLIS

scrisoarepierduta


“Cu pași mici pe scena mare”

a III-a ediție

8 iunie 2017, ora 1000

afispasi


Festivalul "RomânIA cu poveşti"

Ediţia I, 8- 11 iunie 2017

ia


 Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași vă invită duminica,

18 iunie 2017, ora 1200, la sala "Barbu Stirbei" 

 CHOPINIANA

baletCentrul Județean de Cultură și Creație Călărași vă invită joi, 8 iunie 2017,

în intervalul orar 1200 - 1400, la sala Cinema 3D/ 2D Călărași

antreprenor


 Marti 6 iunie 2017, ora  1000,

spectacolul de teatru "Cântec pentru Tisha"

 

afis tisha

 


Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași vă invită joi, 1 iunie 2017,

în Parcul Central (Foișor), la ora 1030,  pentru a marca împreună Ziua Internaţională a Copilului

comunicatziuainterncopil

 


Miercuri 31 mai 2017, ora 1800

Spectacolul "A.A.A."

sala de spectacole a Centrului Judetean de Cultura si Creatie Calarasi

afis AAA 


Evenimentul lansare de carte 30 mai 2017- ora 1300, sala cinema a Centrului Judetean de Cultura si Creatie, Calarasi

"Zeus nu moare niciodata"- jurnalistul si scriitorul Cristian Coman

lansare carte Zeus


Teatrul ODEON

Specatcolul de teatru "Rossini si povestea lui Wilhelm Tell"

22 mai 2017, ora 1000

afisrossini 


Trupa TREPTE- Calarasi

Spectacolul de teatru "Jocul din vis"

17 mai 2017, ora 1930

joculdinvis


FESTIVALUL - CONCURS DE INTERPRETARE A MUZICII USOARE ROMANESTI "FLORI DE MAI"

EDITIA a XXIX-a

12-14 mai 2017 

afisflori2017