СНПЧ А7 Ульяновск, обзоры принтеров и МФУ

Festivalul Internaţional de Folclor „HORA MARE” - ediţia a XXVI-a   


 15 august - Parcul Dumbrava - Inchiderea festivalului

  

IMG_3935.jpgIMG_3939.jpgIMG_3942.jpgIMG_3944.jpgIMG_3945.jpgIMG_3949.jpgIMG_3953.jpgIMG_3954.jpg
 


 15 august - Parcul Dumbrava - Ansamblul Baraganul

  

 


 15 august - Parcul Dumbrava - Israel 

 

IMG_3848.jpgIMG_3858.jpgIMG_3861.jpgIMG_3862.jpgIMG_3864.jpgIMG_3868.jpgIMG_3872.jpgIMG_3873.jpg
 


 15 august - Parcul Dumbrava - Serbia 

 

IMG_3821.jpgIMG_3826.jpgIMG_3828.jpgIMG_3833.jpgIMG_3840.jpgIMG_3842.jpg
 


15 august - Parcul Dumbrava - Georgia

 


 15 august - Parcul Dumbrava - Slovacia

 

IMG_3599.jpgIMG_3605.jpgIMG_3607.jpgIMG_3622.jpgIMG_3637.jpgIMG_3656.jpgIMG_3657.jpgIMG_3696.jpg
 


15 august - Parcul Central

IMG_3158.JPGIMG_3196.JPGIMG_3199.JPGIMG_3213.JPGIMG_3217.JPGIMG_3223.JPGIMG_3235.JPG


14 august - Ansamblul ”Fluierașul”

 


14 august - Israel

 


14 august - Bulgaria

 


 14 august - Serbia

  


13 august - Georgia

  

IMG_2545.jpgIMG_2551.jpgIMG_2559.jpgIMG_2592.jpgIMG_2637.jpgIMG_2696.jpgIMG_2708.jpgIMG_2754.jpg
 


13 august - Israel

  

 


13 august - Slovacia

  

 


12 august - Seara romaneasca

  

 


12 august - Spectacole stradale

 

IMG_1520.jpgIMG_1541.jpgIMG_1569.jpgIMG_1577.jpgIMG_1585.jpgIMG_1608.jpg
 


Ziua I - 11 august 2018

  

  


Ansamblurile prezente laFestivalul Internaţional de Folclor „HORA MARE”

ediţia a XXVI-a, 11 - 15 August 2018    

 

BULGARIA, Dupnitza – Ansamblul ”Rila” : A participat la peste 45 de festivaluri și competiții la care au câștigat 17 și au fost prezenți la multe emisiuni folclorice TV. Au avut diferite participări la festivaluri de gen din străinătate în Italia, Macedonia, Muntenegru. Pe langa dans, ansamblul "Rila" are 2 solisti.

GEORGIA, Tbilisi – Ansamblul ”Legenda”: Are o coregrafie deosebită și  un dansator profesionist și mai multe participări la diferite concursuri individual și ca lider oficial al ansamblului. De zece ani  face coregrafie cu grupuri de elevi cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani. Ansamblul "LEGEND" participă la festivaluri în străinătate în Italia, Grecia , Azerbaidjan, Polonia, Spania, Armenia, Bulgaria, unde se prezintă cultura țării lor.

ISRAEL – Havazelet Hasharon – Ansamblul ”Halleluya”: Grupul de dans Halleluya  a încântat nu numai publicul israelian , dar și întreaga lume, cu spiritul său tineresc, dragostea de dans și repertoriul diversificat. Compania a fost creată în 1988 de Barry Avidan, coregrafa și directorul artistic. Grupul a apărut deja în numeroase rețele de televiziune îmbrățișând performanțele colorate pentru iubitorii de dans din Israel și din străinătate.

SERBIA, Kostolak – Ansamblul ”Rozmarija”: Ansamblul a fost înființat în 1947 și a fost numit după orașul Kostolac unde există și funcționează de mai mulți ani. Kostolac se află la 100 km de Belgrad în aval de râul Dunărea. Grupul folcloric "Kostolac" adună aproximativ 300 de amatori de dans. Ansamblul a oferit cu succes spectacole în aproape toate orașele din țara natală și a avut  spectacole remarcabile în 23 de țări din întreaga Europă. A obținut numeroase premii și recunoștințe semnificative la nivel local și internațional.

SLOVACIA, Presov – ”: Din anul 1992, Ansamblul Folcloric Rozmarija conservă și descrie dansul, muzica, cântecele și obiceiurile din Slovacia estică (și anume regiunile Šariš, Zemplín, Abov și Zamagurie) și folclorul minorităților etnice locale. Performanțele sale live sunt însoțite de o bandă populară de cimbalom. Grupul se descurcă într-un mod viu, amuzant și teatral. Rozmarija a reprezentat Preșov și Slovacia la 87 de festivaluri internaționale, inclusiv CIOFF, IOV sau IGF, și a călătorit în 23 de țări din Europa și Asia.

TURCIA, Istambul - Ansamblul ”Bahcesehir Ugur Education Institute”: Universitatea Bahcesehir Folk Dance Group Asociația Clubului Tineret și Sport a fost înființată în 2003 ca un club de studenți în cadrul structurii Universității Bahcehesir de către Okan Gurbuz, președintele consiliului nostru. În decursul primului deceniu de la înființarea sa, ca club de studenți, a reprezentat atât universitatea, cât și cultura noastră, în mod ideal, în domenii limitate de activitate și numai cu studenții de la Universitatea Bahcehesir. În colaborare cu formatorii profesioniști, cursurile de dans folcloric pentru regiunile Izmir, Mugla, Aydın, Kırklareli, Edirne, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Artvin, Silifke, Burdur, Trabzon, Giresun și Adıyaman și trupe de ritm sunt oferite lecții de vioară și pian. Avem 500 de dansatori și 10 profesori. 240 de dansatori sunt tineri (14-18 ani) și 60 de dansatori sunt adulți (20-40 de ani). Loial ai formelor autentice, ansamblul și-a propus  să fie reprezentantul de promovare al culturii anatoliene în țara natală și în lume cu o abordare inovatoare.

REPUBLICA MOLDOVA – Înființat în anul 1945 la Filarmonica de Stat, Ansamblul ”Fluierașul” este unul dintre primele colective profesioniste din Republica Moldova. Spectacolele prezentate în Moldova, dar și în peste 50 de țări s-au bucurat de o înaltă apreciere din partea publicului meloman. În repertoriul ansamblului se numără muzica populară şi muzica academică, dar și melodii ale popoarelor lumii. Din anul 1995 dirijor al orchestrei „Fluieraş” a fost Serghei Ciuhrii, lucrător emerit al culturii din Basarabia (1979) şi Artist al Poporului (1992), iar în prezent este condusă de Edgar şi Marcel Ştefăneţ.

Ansamblul folcloric ”Bărăganul” al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași  – a fost înființat în 1993 și este format din elevi și studenți. ”Bărăganul” promovează în primul rând folclorul caracteristic zonei Călărași, dar și frumusețea cântecelor, dansurilor și costumelor populare din aproape toate regiunile țării. Autenticitatea repertoriului coregrafic este conferită de faptul că dansurile, preluate din sate, sunt transpuse scenic păstrându-se stilul interpretativ specific rural.

EGIPT. Benha University Team for folklore. Ideea formării echipei a venit ca urmare a unui studiu care să coreleze tradiția populară a guvernatorului Kalyobiya cu activitatea studenților, în special în cadrul universității, și apoi să se dezvolte mai adânc în moștenirea egipteană în general. Echipa a fost formată dintr-un grup de studenți de la diferite facultăți și are în prezent peste 30 de membri.Echipa de dansatori a participat la concursurile de creativitate organizate de Ministerul Tineretului și Domnitorului din Sharjah pentru universitățile egiptene, la Festivalul Nilului, Sărbătoarea Zilei Naționale a Statului Nigeria, Festivalul Internațional de Folclor III și IV, desfășurat la Opera din Damanhour, la Primul Festival Internațional de Ioannina din Grecia.

 


 

Festivalul Internaţional de Folclor „HORA MARE”

 

ediţia a XXVI-a, 11 - 15 August 2018 

 

  

 

Centrul Judeţean de Cultură și Creație Călăraşi susținut de Consiliul Județean Călărași, organizează în perioada 11 - 15 August 2018, cea de a XXVI-a ediție a Festivalului Internaţional de Folclor “HORA MARE”. Evenimentul de folcloric se desfășoară sub egida CIOFF – Consiliul Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice și Artă Tradițională – partener al UNESCO.

 

Timp de cinci zile călărășenii se vor bucura de participarea la festivalul de anul acesta  de momente extraordinare prezentate de ansamblurile folclorice din Bulgaria, Georgia, Israel, Serbia, Slovacia, Turcia, Egipt, Republica Moldova și din România. Astfel, colectivele artistice care vor evolua pe scena festivalului au pregătit spectacole de înaltă ținută artistică, evidențiind astfel obiceiuri și tradiții, fiecare ansamblu punându-și în valoare tradiția autentică prin muzică, dans și port popular.

 

Seara de duminică, 12 august, se anunță una specială, printr-un spectacol inedit pus în scenă de ansamblurile folclorice românești, întregul regal de muzică și dans popular promovând frumusețea și unicitatea identității culturale, moment dedicat Centenarului Marii Uniri. ”Seara românească” a Festivalului ”Hora Mare” va debuta cu evoluția pe scena din Parcul Dumbrava a membrilor Ansamblului Artistic Profesionist ”MUREȘUL” din Tg. Mureș.

 

Un alt moment deosebit prezentat în aceeași seară și care va ajunge cu siguranță la sufletul iubitorilor folclorului românesc  va fi pus în scenă de Ansamblul Școlii de Dans Românesc ”LARISA ȘI MARIN BARBU”, binecunoscutul și îndrăgitul maestru coregraf Marin Barbu oferind în cadrul acestei manifestări culturale un moment special dedicat publicului călărășean.

 

Cu siguranță recitalul interpretei de muzică populară, Angelica Flutur îi va încânta pe cei prezenți cu talentul și graiul cu care  reprezintă zona Bucovinei, tânăra solistă fiind considerată urmașa Sofiei Vicoveanca.

 

În premieră la Călărași se va afla în acest an dedicat Centenarului Marii Uniri, într-un regal folcloric  de excepție, așa cum și-a obișnuit publicul de foarte mulți ani, Orchestra ”LĂUTARII” din Chișinău dirijată  de  maestrul Nicolae Botgros. Orchestra Națională de muzică populară "Lăutarii" a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat din Republica Moldova. Considerat un "magician al viorii", maestrul Nicolae Botgros a fost numit în 1978 la conducerea Orchestrei Populare "Lăutarii" și a dus faima muzicii populare în zeci de țări europene, dar și în Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelanda, precum și în toate țările din spațiul ex-sovietic. De-a lungul anilor, Nicolae Botgros a reușit să înregistreze doar 2 albume pentru sine și aceasta pe lîngă sutele și chiar miile de materiale muzicale înregistrate cu interpreții de muzică populară. O valoare culturală, a dus faima orchestrei "Lăutarii"nu doar peste țări, ci și peste ani, fiind declarat dirijorul celei mai bune orchestre de muzică populară din întreg arealul românesc în anul 2002. Nicolae Botgros știe a mînui bagheta de dirijor a orchestrei odată cu arcușul viorii, demonstrînd măiestrie și talent în tot ceea ce face.

 

De asemenea, marți, 14 august, călărășenii se vor bucura de alți invitați speciali care vor prezenta un moment deosebit prin evoluția lor pe scena festivalului a membrilor Ansamblului folcloric ”FLUIERAȘUL” din Republica Moldova, condus de Edgar Ștefăneț, dar și de melodiile populare interpretate de tinerii interpreți Cornelia Ștefăneț, Mihaela Tabura și Iulian Corochi.

 

Comunicate

Atelier de traditii pascale

Miercuri, 28 martie 2018 

atelier pascal


Joi. 29 martie 2018

ora 1800

Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena (Volna)

florii2018


Marți, 27 martie 2018, ora 1900

Sala”Barbu Știrbei” a C.J.C.C. Călărași

variatiuni


„Tu ești primăvara mea” 

Sâmbătă, 24 martie 2018,  ora 1900

Sala”Barbu Știrbei” a C.J.C.C. Călărași

fuego


„De Dragobete, creează, oferă, iubește!”

24 februarie 2018

dragobete


 Festivalul de film Cine Junior Călărași

17 si 24 februarie, 3 martie 2018 

tenarisjunior


Manifestari culturale ocazionate de sarbatorirea

ZILEI UNIRII- ora 11.00/ sala "Barbu Stirbei"
(1859- 2018)

unirea


STELE ale MUZICII- 21 decembrie 2017

Concertul de colinde și cântece de iarnă, susținut de Grupul Vocifera, finaliști ai concursului „X Factor sub numele de „Art Bravissimo

stele


 

 povesti de iarna


Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași vă așteaptă duminică, 3 decembrie 2017, ora 18:00, să-l redescoperiți pe îndrăgitul artist FUEGO

testament


Eveniment aniversar la Calarasi

"NOTTARA 70"

tango

 


 Eveniment aniversar la Calarasi

"NOTTARA 70"

vizitatorul

 


 Eveniment aniversar la Calarasi

"NOTTARA 70"

relativ


Eveniment aniversar la Calarasi

"NOTTARA 70"

bannerburlaci


Filmul de lung metraj - „Octav”

Vineri, 3 noiembrie 2017, la Cinema 3D/ 2D, începând cu ora 1900

octav


 Miercuri, 25 octombrie 2017, ora 1900

sala "Barbu Stirbei"

sofer 


Filmul de lung metraj - „Octav”

6 octombrie 2017

vineri 2

 


Joi, 5 octombrie 2017

"Arta coregrafica"

joi

 


Miercuri, 4 octombrie 2017,

educație prin artă, cu „Arta muzicală”

best 2

 


Spectacolul de teatru - 7 dintr-o lovitură

3 octombrie 2017

marti 2


Musical pentru copii - „Cenușăreasa”

3 octombrie 2017 

marti  


‘’Artă tradițională’’

2 octombrie 2017

luni


Proiectul ‘’7 ZILE - 7 ARTE’’2 - 8 octombrie 2017

saptearte

saptearte 2 


Proiectul cultural „Noaptea albă a muzicii folk”

29 septembrie 2017,

începând cu ora 2000 in Parcul Dumbrava

noaptealba


 Festivalul Internaţional de Folclor „HORA MARE”

ediţia a XXV-a, 12 - 15 August 2017

horamare2017 


Festivalul national de creatie si interpretare

"Mamaia Copiilor" 

7- 16 iulie 2017

afismamaia

 


Evenimentul „Reuniune Corală”

30 iunie - 1 iulie 2017

afiscoral


 

cinelatino6


Evenimentul umanitar Eu vreau să donez! iar ”Eu când vreau să fluier, fluier!”

14 iunie 2017, ora 1930

euvreausadonez


Reprogramare spectacolul de teatru in 19 iunie, ora 1800,

”O scrisoare pierdută”, de I.L. Caragiale

Teatrul METROPOLIS

scrisoarepierduta


“Cu pași mici pe scena mare”

a III-a ediție

8 iunie 2017, ora 1000

afispasi


Festivalul "RomânIA cu poveşti"

Ediţia I, 8- 11 iunie 2017

ia


 Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași vă invită duminica,

18 iunie 2017, ora 1200, la sala "Barbu Stirbei" 

 CHOPINIANA

baletCentrul Județean de Cultură și Creație Călărași vă invită joi, 8 iunie 2017,

în intervalul orar 1200 - 1400, la sala Cinema 3D/ 2D Călărași

antreprenor


 Marti 6 iunie 2017, ora  1000,

spectacolul de teatru "Cântec pentru Tisha"

 

afis tisha

 


Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași vă invită joi, 1 iunie 2017,

în Parcul Central (Foișor), la ora 1030,  pentru a marca împreună Ziua Internaţională a Copilului

comunicatziuainterncopil

 


Miercuri 31 mai 2017, ora 1800

Spectacolul "A.A.A."

sala de spectacole a Centrului Judetean de Cultura si Creatie Calarasi

afis AAA 


Evenimentul lansare de carte 30 mai 2017- ora 1300, sala cinema a Centrului Judetean de Cultura si Creatie, Calarasi

"Zeus nu moare niciodata"- jurnalistul si scriitorul Cristian Coman

lansare carte Zeus


Teatrul ODEON

Specatcolul de teatru "Rossini si povestea lui Wilhelm Tell"

22 mai 2017, ora 1000

afisrossini 


Trupa TREPTE- Calarasi

Spectacolul de teatru "Jocul din vis"

17 mai 2017, ora 1930

joculdinvis


FESTIVALUL - CONCURS DE INTERPRETARE A MUZICII USOARE ROMANESTI "FLORI DE MAI"

EDITIA a XXIX-a

12-14 mai 2017 

afisflori2017