Cu părere de rău, din motive medicale, suntem nevoiți să vă anunțăm că evenimentul programat pentru data de 01 octombrie, piesa de teatru „Bărbații la 40, femeile la 43”, va fi reprogramată. Îi urăm maestrului Octavian Strunilă însănătoșire grabnică!

Vom reveni cu informații la momentul oportun.

 

Duminică, 1 octombrie, ora 19:00 în sala Barbu Știrbei
”Bărbații la 40, Femeile la 43”, Este un spectacol despre criza prin care trec aproape toate cuplurile cel puțin o dată în viață. Dacă despre bărbați este bine știut faptul că “middle age crisis” se manifestă la 40 de ani, despre femei încă se discută. La 30, la 35 sau la 43.
Să te înșele soția cu “cel mai prost din clasă”, să te prinda criza de la 40 cu un milion de euro în cont sau să fii părăsit pentru că esti un om prea bun la suflet, sunt problemele cu care se confruntă personajele noastre surprinse în trei tablouri: la 29, la 40 si apoi la 43 de ani.
În “Bărbații la 40, Femeile la 43”, Leonid Doni este glumețul clasei! Acel tip de personaj care cu riscul de a se face de râs, încerca în fiecare zi să facã ceva comic doar ca să se facă remarcat. Îl regăsim acum, la mai bine de 10 ani de la terminarea liceului, neschimbat. La fel de singur si la fel de glumeț! Nu a găsit încă fata potrivită dar are speranțe!
Andreea Mateiu în povestea noastră, este femeia căsãtorită cu bărbatul de succes, plin de bani si cu o sumedenie de amante. În pragul vârstei de 40 de ani, sotul se îndrăgostește de o “pustoaică de 23 de ani” si o lasă baltă cu doi copii si fără nicio carieră. Simte ca-i fuge pământul de sub picioare și caută o solutie sa-și repună ordine în viată. Cu mult umor si autoironie reuseste să preia, într-un sfârsit, controlul situației!
Octavian Strunilă este “avocat în cele mai mari procese din țara asta”, după cum se laudă chiar el si trăiește intens fiecare clipă, consumând cele mai scumpe băuturi în compania celor mai frumoase femei. Este victima crizei de la 40 de ani, conștientizează asta si o savurează din plin! Este un nemernic dar iși asumă asta. Viața însă, ne face mai multe surprize decât ne putem noi imagina si eroul nostru se vede depășit de o situatie total neprevăzută si plină de un umor debordant!
Distribuție: Leonid Doni, Andreea Mateiu si Octavian Strunilã.
Scris si regizat : Octavian Strunilã.

❗️❗️❗️ANULAT❗️❗️❗️

?La solicitarea operatorului reprezentația din data de 27 noiembrie, ora 19:30 a spectacolului "Fidelitate", în regia lui Dragoș Câmpan, a fost ANULATA.

?Persoanele care au cumpărat bilete ONLINE pot solicita restituirea sumelor plătite DOAR prin intermediul platformei pe care au făcut rezervarea.

?Persoanele care au cumpărat bilete de la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași sunt rugate să se prezinte cu biletele pentru restituirea contravalorii acestora.

 

 

Luni, 27 noiembrie, ora 19:30 în Sala Barbu Știrbei
Piesa lui Chazz Palminteri, scenarist, regizor, actor și producător de origine italiană, poate fi integrată teatrului bulevardier modern. A fost jucată cu succes pe alte meridiane, s-a realizat și un film în care autorul a jucat, este amuzant scrisă ca situații cu lovituri spectaculoase de teatru, cu replici pline de umor și personaje bine construite.
În relația unui cuplu de oameni avuți – Maggie (Adelaida Zamfira) și Jack (Florin Busuioc) ajunsă într-un impact, cu ironie analizată psihologic, intervine un ucigaș plătit, Tony (Gheorghe Ifrim), nu se știe de cine, și el cu probleme psihologice; acțiunea, conflictele, sunt dibaci expuse dramatic cu savoare comică. Autorul se dovedește că știe a scrie comedii cu motivare psihologică în relații și subtile trimiterii spre actualitatea curentă.
Întâlnim din nou pe Gheorghe Ifrim într-un rol cu bază comică – Tony, interpretat cu intenția logică de a arăta că trăirea dramatică a unor situații poate evidenția exploziv scopul scrierii ironic, satiric. Excelent actorul definește personajul, un ucigaș plătit, un posibil mafiot care își are problemele sale personale și drept ajutor un psiholog. Gheorghe Ifrim speculează cu măsură în expresie stările personajului și relațiile sale cu Maggie, interpretarea sa având drept rezultat un umor rafinat, cuceritor, actorul demonstrând din nou, capacitățile sale speciale pentru comedie.
Maggie, femeia plictisită de viața casnică, dar care a adus fondurile necesare afacerilor soțului este caracterizată sugestiv de Adelaida Zamfira. Actrița dezvoltă ambiguitatea lui Maggie mai ales când aceasta devine o doamnă elegantă care își afirmă dorința de aventură și răzbunare. Este un rol de referință realizarea credibilă a personajului pentru această talentată actriță independentă.
O surpriză plăcută produce apariția în teatru a lui Florin Busuioc. Actorul se pliază la nuanță pentru definirea esenței profilului și atitudinilor soțului infidel al lui Maggie, om de afaceri. Florin Busuioc transmite verosimil atenționarea că imoralitatea poate fi specifică, firească și multora din cei avuți. Cei trei sunt minunați prin modul în care relatând situații dramatice cu sinceritate interioară, produc comicul scopului satiric al textului și umorul aplaudat de public.
„Fidelitate" este un spectacol de la care nimeni nu poate pleca dezamăgit. De la regizor, scenograf până la cei trei interpreți de excepție, „Fidelitate" ne arată că teatrul independent activează consecvent cultural, fără sofisticări derizorii de imagine, fiind direct în comunicarea cu haz a unor „fotografii" desprinse din actualitatea zilelor noastre.

Miercuri, 11 octombrie, ora 19:00 în Sala Barbu Știrbei
Oxana (o tanara „moderna" pana in varful unghiilor , frumusica, usor naiva, dar extrem de determinata) ii propune Elenei Vladimirovna (nevasta de profesie, trecuta de prima tinerete, insa inteligenta, cu „look" si initiata in metehnele vietii) o afacere pe cat de indecenta, pe atat de inedita: un contract de vanzare-cumparare al mult doritului ei sot contra tentantei sume de "douaj' de mii".
Andrei Vasilievici (mascul veritabil care traieste cu voluptate criza varstei de mijloc) pare sa faca toti banii. Va fi insa de acord cu aceasta tranzactie? Vor reusi cele doua femei sa incheie incredibilul contract?
Subiectul trateaza original si picant, eterna tema a trio-ului conjugal, in trei acte cu multiple si intense rasturnari de situatii.
Cu sau fara acordul celor implicati, singura garantie oferita e o seara plina de umor si rasete-n cascade!
Pregatiti-va pentru o experienta care va va schimba cu siguranta perceptia despre casnicie si...teatru romanesc underground!

Marți, 3 octombrie, ora 19:00, în Sala Barbu Știrbei

Textul este o comedie savuroasă în trei acte, scris în 1932 şi pus în scenă în acelaşi an la Teatrul Maria Ventura, unde a fost montat pentru prima dată la Bulandra în 1957 de regizorul N. Al. Toscani. La peste şase decenii de la montarea lui Toscani, Horaţiu Mălăele readuce pe scena Teatrului Bulandra cele trei tipologii umane, întrupându-l pe evreul Ianke şi distribuindu-i în rolurile turcului Cadâr şi românului Take pe Răzvan Vasilescu şi pe Mihai Constantin.

Alături de cei trei interpreţi principali, din distribuţie vor mai face parte: Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan şi Matei Constantin. Scenografia spectacolului i-a fost încredinţată Mariei Miu.

Sâmbătă, 28 octombrie, ora 19:00 în Sala Barbu Știrbei

Avem deosebita plăcere de a vă invita la destindere și terapie de grup prin râs.
"Cred cu tot sufletul și bazat pe toată experiența mea profesională de până acum, în puterea vindecătoare a comediei. Cred că abilitatea de a râde inteligent rămâne cea mai dinamică formă de terapie pentru desprinderea din ghearele durerii, a tristeții și a stresului. Pentru mine, alături de credință și educație, râsul rămâne cea mai plăcută și pură formă de rezistență și purificare a spiritului uman."

Crăciun Vienez

Miercuri, 13 decembrie, ora 19:00 în Sala Barbu Știrbei

Turneu national

CRACIUN VIENEZ sustinut de orchestra “Wiener Weihnachten Orchestra” si dirijor Miran Vaupotić un concept muzical iubit și cerut de spectatorii din România se întoarce cu și mai multe spectacole în luna decembrie.
Și anul acesta valsurile vieneze vin să completeze atmosfera magică a Crăciunului. Companiile de spectacole CRACIUN VIENEZ și SPECTAKOLIS vă propun întâlnirea cu excep-ționalii artiști ai Wiener Weihnachten Ensemble, o orchestra de cameră formată din artiști ce au cantat în cele mai faimoase săli ale lumii pentru un „Crăciun Vienez” de cea mai bună calitate.
Dirijorul concertului, aclamat ca fiind "dinamic și informat" de către Buenos Aires Herald, croatul Miran Vaupotić a lucrat cu orchestre eminente, inclusiv Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Națională Regală Scoțiană, Berliner Symphoniker, Orchestra Palatului Schonbrunn, Orchestra Simfonică Radio din Praga, Orchestra Simfonică din Cairo, Orquesta Sinfónica Nacional Argentina și multe altele, având concerte în săli importante din întreaga lume, cum ar fi Carnegie Hall, Wiener Musikverein, Berliner Philharmonie, Victoria Hall, Forbidden City Concert Hall, Dubai Opera, Tchaikovsky Hall, International House of Music, CBC Glenn Gould Studio etc.
"Excelentul dirijor Miran Vaupotić a pregatit scrupulos interpretarea. "
- New York Concert Review

Invitații speciali în spectacol, Tina Munteanu, apreciata soprană a Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian si tânărul tenor Christian Christoff, o minunată voce a tinerei generații de cântăreți de operă, se alătură și ei Crăciunului Vienez, pentru a vă face serata muzicală cât mai plăcută. Cei doi au mai colaborat și anul trecut în spectacolul de Crăciun de la Sala Palatului, interpretarea lor obținând ovațiile publicului.

Corpul de balet al spectacolului vă va prezenta gratioasele valsuri vieneze din frumoasele compoziții ale familiei de compozitori Strauss sau polcile săltăreț și mazurcile lui Franz Lehar. Vor fi și alte surprize muzicale ale mai multor compozitori celebri, ce li se vor dezvălui spectatorilor care vor să petreacă o superbă seară de decembrie în compania noastră
Vă asteptăm alături de noi în următoarele date:

Biletele se pot achiziționa DOAR online de pe IABILET.RO .

Vineri, 10 noiembrie, ora 19:00 în Sala Barbu Știrbei

„Ochii sunt orbi. Limpede nu vezi decât cu inima."

O montare minimalistă, pentru oameni mari, care aduce la suprafață profunzimile celui mai citit text din literatura universală, într-o atmosferă sinceră și intimă. Decorul, costumele, scenografia sunt construite de cei mai mari creatori ai lumii teatrului, pe numele lor: spectatorii.
3 actori cu 3 instrumente îi poartă pe privitorii pe toate planetele vizitate de Micul Prinț, într-o poveste emoționantă presărată cu personaje comice și situații inedite, toate acompaniate de muzică live.

Subcategorii

X

Atentie!

Fara drepturi de click dreapta