Arhiva programe/evenimente

Mica Unire - 24 ianuarie

Creat pe: 14 Ianuarie 2020
Vizualizari: 809

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.

După mai mulți ani în care pașii spre îndeplinirea acestei dorințe au fost „mărunțiți” de atitudinea marilor puteri ale Europei, aceasta a devenit realitate, într-un context favorabil, care a dus, pe parcurs, la transformarea „României” de atunci într-un stat modern, aducând pentru prima dată câteva elemente occidentale în viața românilor.

Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia), reprezintă unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească, într-un Principat unit.

În această zi de sărbătoare, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, invită locuitorii județului Călărași alături de artiști renumiți și îndrăgiți, interpreți de muzică populară Irina Loghin, Floarea Calotă, Mioara Velicu și Constantin Măgureanu, ansamblul folcloric ”Bărăganul“, și artiștii de comedie Vasile Muraru și Valentina Fătu, începând cu ora 16.00, la Sala Barbu Știrbei Călărași, să petreacă momente de neuitat.

Prezentator eveniment - Prof. Lavinia Vasile.

Biletele se vor pune în vânzare începând cu data de 16 ianuarie 2020 la casa de bilete a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Regia Mica Unire
Distributie Mica Unire
Data eveniment 24 Ianuarie 2020
Ora inceput eveniment 16:00
Sala Sala Barbu Stirbei
Data sfasit eveniment 24 Ianuarie 2020
X

Atentie!

Fara drepturi de click dreapta